Jongen wordt hard gepest in hamburgerrestaurant: wie zegt er iets van?

Print

“Dat het makkelijker is om je er gewoon niet mee te moeien”, is meestal het antwoord op de vraag waarom je pesten aan je voorbij laat gaan. Maar deze video zal je idee daarover laten veranderen.

Hamburgerketen ‘Burger King’ heeft voor haar laatste reclame een pijnlijk onderwerp aangesneden. Pesten. De keten liet een bende jonge acteurs elkaar pesten in een Burger King-restaurant, en wilde zien hoeveel reactie dat zou uitlokken. Helaas was dat bitter weinig. Maar 12% van de omstaande klanten greep in, of ging achteraf vragen aan de ‘gepeste’ jongen of alles oke was.

De overige 88% die van niks gebaarde, kreeg bij hun bestelling een geplette hamburger. Bijna iedereen ging met de hamburger terug naar de desk om een nieuwe te vragen. “Als je gezien had dat ik deze hamburger ‘gepest’ had, had je er dan iets van gezegd?”, klonk het bij een medewerker van de fastfoodketen. “Absoluut”, kreeg die dan als antwoord. “Goed om te weten dat je voor je eten wél zou opkomen”, zei het personeelslid. De klanten bleven verbaasd en met vele vragen achter, maar de keten laat een duidelijke boodschap achter. “We moeten opkomen voor anderen als we zien dat er iets mis is. Stop het pesten.”