Stefano uit ‘Komen Eten’ start opvallend nieuw project

Print
Genk / Maasmechelen -

Hij staat in menigeen geheugen gegrift: Stefano (18) uit Genk. De ravissante kandidaat uit ‘Komen Eten’ maakte furore met straffe uitspraken over de Kempen, parelhoenfilet en Nederlanders in België. Anno 2017 komt hij met een nieuw project op de proppen: een rijdende pizzabar.

Wie binnenkort in Maasmechelen of Genk rondloopt, kan daar binnenkort een lichtgroene camionette met opschrift ‘Capri Pizza’ spotten. Hand omhoog steken en een stuk pizza bestellen is dan de boodschap. Het busje is namelijk een ‘warme’ versie op de gekende ijscrèmewagen, die menig straat in Vlaanderen siert bij mooier weer.

“Het concept is simpel: we verkopen ‘slices’ pizza of hele ronde pizza’s. Zowel door in de straten rond te rijden zoals een ijscrèmewagen, maar ook door bij scholen en dergelijke te gaan staan en door op evenementen te verschijnen als we ingehuurd worden”, vertelt Stefano. Per stuk pizza tel je 2,50 euro neer, “een schappelijke prijs als je beseft dat in Genk een stuk pizza 2,80 euro kost.”

Voor wie bedenkingen heeft bij de versheid van de pizza’s, heeft Stefano goed nieuws: “ik sta elke dag in de ochtend op om de pizza’s vers te maken. Ze worden afgebakken in de wagen zelf. Verser kan je niet hebben.” In het aanbod zullen de quattro stagioni, margharita en hawaï verkrijgbaar zijn “met af en toe een speciale pizza erbij”. Stefano mag dan wel de pizza’s maken, het initiatief komt van de oom van zijn baas. “15 jaar geleden zijn ze al eens met een pizzawagen rondgetrokken. Dat was toen een groot succes, maar enorm veel werk, waardoor ze uiteindelijk ermee gestopt zijn. Nu blazen we dat project nieuw leven in.” Op termijn kan het aanbod mogelijkerwijs uitgebreid worden met pasta’s en andere Italiaanse specialiteiten, “maar dat hangt van de populariteit van de wagen af. Eerst gaan we het aantal pizzawagens uitbreiden en daarna misschien ook het aanbod, al is het altijd moeilijk om pasta’s lekker te houden als je ze niet à la minute vers bereid.”

Morgen start de pizzawagen met een stop in Maasmechelen. Of we Stefano zelf in de wagen kunnen treffen? “Neen, dat taakje neemt iemand anders op zich. Ik maak de pizza’s in de zaak en zorg ervoor dat de mensen lekker kunnen eten”. Buiten dit nieuwe eetproject heeft Stefano geen andere plannen. “Of ik binnenkort nog op tv te zien zal zijn? Voorlopig ziet dat er niet naar uit, ik focus me liever op dit project”, lacht de jonge Genkenaar.