© AFP

Vierde verdachte opgepakt in zaak rond mislukte helikopterkaping

Er is een vierde verdachte opgepakt voor betrokkenheid bij de mislukte poging om een Amsterdamse crimineel te bevrijden uit de gevangenis in Roermond. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam donderdagochtend bevestigd.

De Limburger

Vorige week woensdag werden er al drie verdachten opgepakt in de geruchtmakende zaak. Wanneer de vierde verdachte precies werd gearresteerd, is niet duidelijk. Alle verdachten zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

De eerste drie verdachten werden vorige week woensdag al opgepakt. Ze waren volgens justitie van plan een helikopter te kapen op vliegveld Kempen om daarmee Benaouf A., een spil in de Amsterdamse mocromaffia, te bevrijden uit de gevangenis in Roermond.

De politie had lucht gekregen van de plannen en was één verdachte al op de luchthaven te slim af. De receptionist die daar stond te wachten bleek geen medewerker, maar een rechercheur. Even later stond het arrestatieteam op de stoep.

De politieactie leidde ook naar Roosteren, waar twee verdachten aan de politie probeerden te ontkomen. Eén van hen werd op zijn vlucht voor de politie doodgeschoten. De derde verdachte werd later die middag door een arrestatieteam in Maarheeze opgepakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer