DJ-Mania: deze 8 dj’s nemen het tegen elkaar op in de vierde voorronde

DJ-Mania 2017 zit in zijn laatste rechte lijn richting de finale. Vrijdag strijden de laatste acht kandidaten voor een ticket in die begeerde top acht. Vanaf 22u00 kan je terecht in Jeugdhuis ‘De Zool’ in Houthalen-Helchteren voor de ontknoping.

spa

Naam: Drop Switch

Wie: Ruben Vandersmissen, 19 jaar, afkomstig uit Diepenbeek

Klinkt als: Rickyxsan, Eptic, Getter

Leuk om te weten: Ruben heeft voorlopig nog niet veel ervaring achter de draaitafels. Voorlopig bleef het bij enkele chirofuiven en x-mossen. Daar kan echter snel verandering in komen als hij vrijdag goed presteert!

Luister zelf:www.vi.be/dropswitch

Naam: Haissem

Wie: Willem Christoffels, 20 jaar, afkomstig uit Lanaken

Klinkt als: Oscar Mulero, Exium

Leuk om te weten: Willem is de oprichter van het Limburgse technoconcept ‘Bunker’. De volgende editie vindt plaats op 3 november en heeft naast headliner A. Brehme ook DJ-Mania collega Grava op de line-up.

Luister zelf:www.vi.be/haissem

Naam: Impulse

Wie: Laurens Fraussen, 20 jaar, afkomstig uit Lanaken

Klinkt als: Stray, Alix Perez, Corrupted

Leuk om te weten: Laurens haalt zijn inspiratie uit alles wat geluid produceert. Zijn invloeden reiken van jazz tot drum and bass. Je mag je vrijdag ook verwachten aan enkele eigen tracks.

Luister zelf:www.vi.be/impulse

Naam: N9899

Wie: Nathan Thys & Vic Winters, 19 & 18 jaar, afkomstig uit Peer

Klinkt als: Dianamarca, Kingdom, DJ Florentino

Leuk om te weten: Nathan en Vic speelden onlangs nog op het massafeest ‘Grensloos XL’. Geen toeval zo blijkt, want Nathan is de broer van organisator Jules ‘Jewels’ Thys.

Luister zelf:www.vi.be/N9899

Naam: Jasty

Wie: Jonas Verding, 18 jaar, afkomstig uit Hasselt

Klinkt als: Hudson Mohawke, Kaytranada, Sam Gellaitry

Leuk om te weten: Even een uurtje plaatjes draaien op Studio Brussel? Geen probleem voor deze Hasselaar. Jonas mocht enkele maanden geleden ‘De Mixx’ verzorgen op één van onze nationale radiozenders.

Luister zelf: www.vi.be/jasty

Naam: The Hungry Wolf

Wie: Bram Stockmans, , afkomstig uit Genk

Klinkt als: Hucci, Lefto, RL Grime

Leuk om te weten: Bram spitst zichzelf niet toe op één specifiek genre. Zijn sets kunnen variëren van trap en hip hop naar house, techno en zelfs drum and bass. Wat hij vrijdag uit zijn hoed zal toveren valt dus nog af te wachten.

Luister zelf:www.vi.be/thehungrywolf

Naam: Vàgue

Wie: Gijs Detré, 17 jaar, afkomstig uit Bilzen

Klinkt als: Hudson Mohawke, Kaytranada, Sam Gellaitry

Leuk om te weten: Al ooit gehoord van de Bilzerse talentenwedstrijd ‘Pop a’ Cast’? Gijs werd ooit tweede in deze wedstrijd onder zijn hip hop-alias Deep Soil. Hopelijk kan hij vrijdag de jury evenzeer overtuigen van zijn kunnen.

Luister zelf:www.vi.be/bevageu

Naam: Yooth

Wie: Ingmar Doumen, 21 jaar, afkomstig uit Houthalen

Klinkt als: Kaytranada, Jarreau Vandal, Sango

Leuk om te weten: Yooth is één van de kandidaten waarvan we veel verwachten. We zien hem de laatste tijd op veel hippe line-ups opduiken, meestal vergezeld door grote namen. Een voorbeeldje? De allombekende ‘Trillers’-feestjes.

Luister zelf:www.vi.be/yooth