Samana Sledderlo zoekt schatten op zolder

Print

Oud-Sledderlo

Genk - In het weekend van 7 en 8 oktober stonden de chronisch zieke mensen en hun mantelzorgers centraal bij Samana. ‘Samen doen’ is het jaarthema. Dat was eerder al te zien op de vele affiches die uithingen in Sledderlo. Op zaterdagnamiddag kwamen zo'n 60 leden, al dan niet in gezelschap van hun mantelzorger, samen voor een gezellig ouderwetse namiddag. Iedereen werd uitgenodigd om iets mee te brengen en/of aan te doen uit de tijd van toen. Zo vulden ze allemaal mee de ‘koffer vol met herinneringen’, waarrond die namiddag was opgebouwd.

Bij het binnenkomen werden alle attributen zorgvuldig uitgestald. Parochiezaal Sint-Jozef leek wel een klein heemkundig museum. Sommigen hadden zich ook lekker ouderwets uitgedost. Eerst werd aan alle aanwezigen een welkomdrankje van weleer aangeboden.

Na het welkomwoord van de voorzitter werden over elk meegebracht voorwerp om de beurt anekdotes verteld door de eigenaars, vaak in het Sledders of Genker dialect. Gevolg: telkens veel ambiance en nog meer verhalen en herinneringen. De voorzitter en zijn assistent, zelf ook in ouderwetse outfit, praatten het geheel geanimeerd aan elkaar. Het was muisstil toen drie dames, waarvan twee 80-plussers, een gedicht uit hun jeugdjaren volledig uit het hoofd konden opzeggen.

Tijdens de pauze werd iedereen getrakteerd op vers gebakken pannenkoeken en heerlijke koffie. De vrije bijdrage die werd opgehaald met de bolhoed leverde meer dan 200 euro op en werd volledig geschonken aan de actie Levensloop Genk. Dankzij de inzet van de kernleden werd het een onvergetelijke namiddag waar nog lang over nagepraat zal worden in Sledderlo.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio