Mode

Model bezorgt zus met Syndroom van Down onvergetelijk cadeau

Print
Model bezorgt zus met Syndroom van Down onvergetelijk cadeau

Foto: Instagram

De Amerikaanse Chris Garafola (29) is een succesvol fotomodel. Hij was onder meer te zien in campagnes voor Puma en werd onlangs door modeblad Harper’s Bazaar uitgeroepen tot hottie om te volgen op Instagram. Op die pagina staan niet alleen selfies, maar ook veel foto’s met zijn zus Brittany, die het Syndroom van Down heeft. Nu heeft Chris voor haar een hartverwarmend initiatief op poten gezet.

Chris organiseerde een heuse fotoshoot voor de verjaardag van zijn drie jaar oudere zus en de beelden gaan nu de hele wereld rond. “Brittany wil altijd doen wat haar kleine broer doet”, zegt Chris in een interview met The Daily Mail. “Op een dag liet ik haar een magazine zien en zei ze enthousiast dat ze model wilde worden. Ik heb er altijd alles aan gedaan om haar kansen te geven, dus ben ik niet licht met haar droom omgesprongen. Ik realiseerde me dat ik een netwerk heb in de modewereld en heb het ook gebruikt”, klinkt het.
 

 

Het model zocht en vond via sociale media naar een fotograaf die niet alleen mooie foto’s kan maken, maar ook wilde werken met Brittany, die speciale zorgen nodig heeft. Op Brittany’s verjaardag werd de vrouw naar de set iets buiten Boston geleid met een smoesje. Eens daar, kreeg ze te horen dat ze die dag model zou zijn, net als haar broer. “Ze kreeg tranen in de ogen en zei volmondig ja”, aldus Chris. De foto’s tonen pure liefde tussen de twee en gaan viraal op het wereldwijde web.
 

De shoot was ook voor Chris zelf heel bijzonder. “Het leven was vroeger niet makkelijk voor onze familie. Brittany had verschillende open hartoperaties nodig als kind. De financiële tol was zwaar en mama moest verschillende jobs aannemen om rond te komen. Maar de moeilijke tijden hebben ons dichter bij elkaar gebracht”, zegt hij. “Ik heb me altijd verantwoordelijk gevoeld voor mijn zus en nam die verantwoordelijkheid altijd heel serieus. Ik zie Brittany het liefst van allemaal. Dankzij haar ben ik wie ik ben, beschouw ik niets als vanzelfsprekend, voel ik me goed in mijn vel en kan ik onvoorwaardelijk liefhebben.”

Niet te missen