Wandelclub De Heikneuters Genk sluit Week van het Bos af met wandeltocht

Print

Foto: Renier Theunissen

Genk - Zondag 15 oktober organiseerde de wandelclub De Heikneuters Genk een zonovergoten wandeling om de Week van het Bos af te sluiten.

Heel wat mensen moesten een keuze maken uit het grote aantal sportieve of minder sportieve activiteiten in en rond Genk. De zomerse herfstdag zorgde voor een extra motivatie om uit de zondagse luie zetel te kruipen. Vermits het de laatste dag van de Week van het Bos was, kozen meer dan duizend wandelaars om zich in te schrijven in de feestzaal Bethanië in Sledderlo voor wandelingen van vier, negen, twaalf, zestien of twintig kilometer doorheen de bossen van de Melberg.

Zoals altijd kon vanaf 8 tot 15 uur gestart worden. Dat er altijd wandelaars zijn voor wie zes uur ’s ochtends al te laat is en bij voorkeur in het duister vertrekken, is een persoonlijke keuze zonder extra meerwaarde. Bovendien worden er geen prijzen uitgedeeld aan diegenen die de langste afstand als eerste aflegden. Het hoofdmotief van de wandelclub is en blijft genieten van de natuur en er tegelijk conditioneel voordeel uit halen.

Na afloop werd de parcoursbouwer van De Heikneuters overladen met lof over het uitgesproken mooie wandelparcours. Het siert hem dat hij in zijn bescheidenheid ook de stad Genk in de eerbetuiging betrok. De stad had er inderdaad voor gezorgd dat de vele omgevallen bomen die de wandelpaden blokkeerden deskundig opgeruimd waren en alle wandelaars veilig en probleemloos konden stappen Een mooie geste, want op die manier kan de samenwerking tussen de stad en de wandelclub De Heikneuters alleen maar voordelen opleveren om iedereen die het wil te laten genieten van de zuurstofrijke bossen in Genk.

Een speciale dank aan alle vrijwilligers van De Heikneuters die zich opofferden om op deze zonovergoten dag de wandelaars in de startplaats en de rustplaats ten dienste te staan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio