Leraren UCLL geven hoop

Print
Leraren UCLL geven hoop

Foto: Evy Weijs

Diepenbeek - Met een symbolisch wit laken aan de schoolgebouwen en talrijke initiatieven worden toekomstige leraren kleuter-, lager en secundair onderwijs van Hogeschool UCLL voorbereid op maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren in de klas.

Studenten van de Lerarenopleiding ervaren de diversiteit in de klas wanneer ze stage lopen. Een goede voorbereiding op de aanwezigheid van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren op school is dus een echte must voor toekomstige leraren. Op de Werelddag van Verzet tegen Armoede schenkt de hogeschool hier dan ook extra aandacht aan.

Op de vraag: “Op welke manier kan jij ervoor zorgen dat elke leerling alle mogelijke kansen krijgt?”, reageerden studenten bijzonder hoopvol. Een reactie als: "Ik zou samen met andere studenten het peter- of meterschap opnemen voor een leerling die in armoede leeft en deze vooruit helpen voor zover ik dat kan”, toont de betrokkenheid en het engagement van deze leraren van de toekomst.

Ook na vandaag zet de Lerarenopleiding actief in op het geven van gelijke onderwijskansen aan elk kind en jongere. Zo nemen op 10 november honderden studenten en leraren deel aan het UCLL-congres ‘From Global Citizen to Global Teacher’ waar gefocust wordt op het uitsluiten van armoede in het onderwijs. Lerarenopleiders krijgen bovendien in het Kans-rijk traject meer inzicht in maatschappelijk kwetsbare contexten en hoe ze in hun aanpak een verschil kunnen maken voor iedere student. Met deze talrijke initiatieven werken we samen aan de samenleving van morgen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio