Koningin Mathilde bezoekt hotelschool Spermalie op 65ste verjaardag

Print
Brugge -

Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge heeft dinsdag koningin Mathilde ontvangen. Ze kwam op bezoek voor de 65ste verjaardag van de school.

Het is niet toevallig dat koningin Mathilde een bezoekje bracht aan Spermalie. Heel wat oud-leerlingen vervullen of vervulden ooit een job op het paleis, maar de school staat ook vaak in voor recepties en staatsbanketten die op het paleis worden georganiseerd. Zo verzorgde Spermalie het huwelijksbanket van het toenmalige prinsenpaar Filip en Mathilde. Afgelopen zomer verzorgde de school al hun 70ste opdracht voor het paleis.

Na koningin Fabiola in 1984 en koningin Paola in 1999 bracht nu ook koningin Mathilde een bezoekje aan de school in Brugge. Van bij het begin bleek al dat ze haar tijd wou nemen. Na het uitstappen uit de wagen, klokslag half elf, ging ze meteen mensen begroeten. Daarna volgde een korte voorstelling door de directeur van Spermalie, Filip Defraye, alvorens de koningin een kijkje ging nemen bij de leerlingen. Ze nam een kijkje in de moes- en kruidentuin, tuurde even mee in de potten en de pannen in de keuken en bezocht de hotelkamers. Daarna volgde nog een lunch. Rond 13 uur werd het bezoek afgerond.

(belga)