Politie in oog van de storm na ritje op botsauto’s tijdens diensturen: “Klaag alstublieft nooit meer over gebrek aan personeel”

Print

Politie in oog van de storm na ritje op botsauto’s tijdens diensturen: “Klaag alstublieft nooit meer over gebrek aan personeel” Video: Twitter

De politie op een kermis in de Engelse stad Hull heeft bakken kritiek over zich heen gekregen. Enkele voorbijgangers konden maandag een heleboel agenten filmen toen ze tijdens hun diensturen wat plezier maakten in de botsauto’s. Vooral het feit dat het korps eerder al eens een gebrek aan personeel aankaartte, stoot hen tegen de borst.

Met minstens 21 waren ze, de agenten die zich de tijd van hun leven bezorgden op de achtdaagse kermis. Een video van een toevallige voorbijganger laat zien hoe ze samen een ritje maken op de attractie. Een leuk zicht volgens sommigen, al vallen vooral de furieuze reacties op. “Klaag alstublieft nooit meer over een gebrek aan personeel”, laat iemand weten.

Een dag eerder zorgde de politie ook al voor flink wat frustratie. Toen zaten meer dan 30 personen urenlang vast toen de attractie Power Tower opeens niet meer naar behoren werkte. “Het heeft uren geduurd vooraleer de politie was aangekomen”, aldus Laura Blackett, een van de slachtoffers. “Ik dacht toen dat ze andere belangrijke dingen aan het doen waren, niet dat ze reden in de botsauto’s”, klinkt het gepikeerd.

Vier arrestaties

Ook het aantal arrestaties dat de agenten op de kermis verrichtten, lag volgens de lokale inwoners veel te laag. Tijdens het achtdaagse evenement werden er amper vier arrestaties genoteerd. Het ging telkens maar om kleine misdrijven. In totaal komen er tienduizenden mensen langs op de kermis.

Onder de agenten werd ook commissaris Darren Downs opgemerkt. “Fantastische namiddag op de kermis”, schreef hij nog op Twitter met een foto erbij. Naar aanleiding van de boze reacties vertelde hij dat de agenten “een pauze namen van vijf minuten” toen ze werden gefilmd.