Janine Bisschops vertrok “bleitend” als Jenny: “Ik hoop op meer in Familie”

Print
Janine Bisschops vertrok “bleitend” als Jenny: “Ik hoop op meer in Familie”

Foto: Frederik Beyens

“Nergens beter dan Thuis.” De begingeneriek van Vlaanderens meest populaire soap blijkt geen waarheid te zijn voor Janine Bischops, die na 21 jaar vaarwel zei tegen haar iconische personage van Jenny. Een vertrek dat gepaard ging met heel wat frustraties, zo vertelt ze in een interview aan Humo.

Jenny stierf onverwachts tijdens een bezoek aan haar dochter in Marokko. Actrice Janine Bisschops stuurde een kordate aangetekende brief, na 21 jaar trouwe dienst, om haar exit per direct aan te kondigen. “Ik was al twee jaar ongelukkig. Ik had nog wel mooie scènes, hoor. Maar: het draaide allemaal om iemand anders. Nooit nog om Jenny zelf”, vertelde ze aan Humo.

Toen ze in het script las dat ze haar dochter Bianca nog eens zou mogen ontmoeten, maar er zelfs geen ruimte was voor een scène waarin ze elkaar in de armen namen, knapte er iets in haar. “Ik heb de laatste geplande scène nog opgenomen, en ben bleitend vertrokken. Ze hebben me gevraagd om nog zes maanden te blijven om het mooi af te ronden. Ik heb toen zelf gezegd: ‘stuur me maar naar Marokko’.”

Nu is de actrice te zien in Familie, waarin ze een gastrol heeft als de moeder van Lars (gespeeld door Kurt Rogiers). “Ik heb me ontzettend goed gevoeld op die set. En in principe is het een gastrol, maar schrijft het maar in grote letters op: ik hoop dat er méér komt. Als ze nog eens bellen, zal ik een gat in de lucht springen - en al ginder zijn nog voor ik vertrokken ben”, lacht ze.