Academie voor beeldende kunsten en dienstencentrum ’t Weyerke ontmoeten elkaar in WeyArt

Print
Heusden-Zolder - Academie voor beeldende kunsten Heusden-Zolder en dienstencentrum ’t Weyerke ontmoeten elkaar in WeyArt.

Vier jaar geleden begon een groep mensen met een beperking enthousiast aan een kunstopleiding in de Gemeentelijke academie voor beeldende kunsten van Heusden-Zolder. Onder professionele begeleiding gingen ze aan de slag, en nu komen ze met verrassend artistiek resultaat naar buiten. De overzichtstentoonstelling WeyArt loopt van 29 oktober tot 19 november in CC MUZE.
De academie van Heusden-Zolder wil kunsteducatie voor een breed publiek toegankelijk maken. Iedereen, ongeacht voorkennis of achtergrond, kan een opleiding in een kunstdiscipline volgen. De samenwerking met ’t Weyerke is een mooi voorbeeld van hoe de academie actief inspeelt op diversiteit en inclusie.
‘t Weyerke, een dienstencentrum voor personen met een beperking, is een organisatie die het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling van haar deelnemers hoog in het vaandel draagt. Kunsteducatie is een uitgelezen manier om hiertoe bij te dragen.
Deze gemeenschappelijke doelen leidden tot het project WeyArt: aangepaste kunstlessen voor deze bijzondere mensen. Onder professionele begeleiding kunst maken op de plaats waar heel creatief Heusden-Zolder en omstreken elkaar ontmoet, namelijk kasteel Meylandt.
Het project is een verrassing, een ontmoeting, een wederzijdse inspiratie en een kruisbestuiving. De leerlingen groeien, leren, creëren en geven blijk van onvermoede artistieke talenten. Vanuit hun eigenheid komen ze tot bijzondere individuele creaties: soms kleurrijk, soms ingetogen, met groot gebaar geschilderd, of met een enkel fijn lijntje getekend. Figuratief of abstract, expressief of juist erg kwetsbaar.
Deze tentoonstelling toont werken van Esra Yildirim, Rosie Gallucci, Jeffrey Schoels, Meryem Polat, Franky Reynders, Katharina Peeters, Osman Basaran, Andries Daniëls, Steven Quintens, Olivier Swinnen, Lucia Paternini en Kristien Zoons.
Expositie: CC MUZE, Dekenstraat 40, 3550 Heusden-Zolder.
Opening 29 oktober 2017, 14u. Daarna nog te bezoeken tot 19 november 2017.
Openingstijden: elke dag van 14u. tot 20u. Zon- en feestdagen gesloten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio