Seks & Relaties

Eén op de drie Vlaamse vrouwen masturbeert nooit

Print
Eén op de drie Vlaamse vrouwen masturbeert nooit

Foto: Shutterstock

In de derde aflevering van ‘De Seksenquête 2017’ in actualiteitenmagazine ‘Telefacts’ wordt onder meer stilgestaan bij soloseks. Daaruit blijkt dat masturbatie geen taboe meer is, maar dat één Vlaamse vrouw op drie er niet aan meedoet.

De meerderheid van de Vlamingen doet aan soloseks. De hoeveelheid varieert van af en toe tot dagelijks. Veel opvallender is dat 34,4 procent van de geënquêteerde dames nooit de hand aan zichzelf slaat. Sommige mannen - 13,8 procent om precies te zijn - laat soloseks voor wat het is.

Ruim 66 procent van de groep Vlamingen die geregeld masturbeert, heeft daar geen speeltjes voor nodig. Zo’n 33 procent geeft toe dat ze soms wel een accessoire gebruiken. In dat segment gaat 90 procent van de dames zonder aarzelen voor een vibrator. Voor mannen mag het visueel zijn: 54 procent kijkt porno om in de stemming te komen, 47 procent surft naar sekssites. Twee Vlamingen op de honderd zien in bepaalde groenten of fruit een handig hulpmiddel.

In de uitzending van dinsdag 17 oktober, om 21.45 bij VTM, wordt ook gekeken wat er qua seksspeeltjes op de markt is en hoe we vrijen in de toekomst zullen beleven gezien technologie steeds vaker terug te vinden is tot in de slaapkamer.

Niet te missen