Stormloop verwacht voor verkoop alpaca's in Sint-Truiden

Print
Sint-Truiden - Schattigheid troef bij de Truiense alpaca's van Jeanne. Nadat ze een berichtje postte op Facebook voor de verkoop van haar alpaca's staat haar telefoon roodgloeiend. Ze kreeg al 12.000 reacties op de oproep. Maar een alpaca heeft ook veel verzorging nodig.

"Er zijn een aantal criteria waar ik rekening mee houd als een koper zich aanbiedt. Ze hebben minstens een wei van 30 are nodig. Ook moeten ze toegang hebben tot een overdekte stal en tenslotte moet je er minstens twee kopen. Anders kwijnen ze weg." Jeanne legt nauwkeurig uit hoe de beestjes verzorgd moeten worden. 

Maar een alpaca is niet goedkoop. De prijs is afhankelijk van het geslacht en de vacht. "Een kleine hengst kost 500 euro, een kleine merrie kost 1.500 euro en een merrie met een speciale vacht kost 1.800 euro." 

Geïnteresseerde kopers kunnen de alpaca's op zondag 15 oktober bezichtigen vanaf 14 uur bij Kasteel Nieuwenhoven (Engelbamp 57 in Sint-Truiden). Jeanne legt dan ook uit hoe de dieren verzorgd moeten worden en hoe de kopers ermee om moeten gaan. Er zijn nog maar enkele alpaca's in de aanbieding maar geïnteresseerde kopers kunnen zich wel inschrijven op een wachtlijst om volgend jaar een diertje te kunnen kopen. 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio