Tot 5 jaar cel voor bende die bejaarden via truc besteelt

Print
Tot 5 jaar cel voor bende die bejaarden via truc besteelt

Illustratiebeeld. Foto: Photo News

Beringen / Tongeren / Hoeselt / Riemst / Heers -

Een 41-jarige Algerijn uit Seraing is vrijdag in Hasselt veroordeeld tot vijf jaar effectief voor het beroven van een 25-tal hoogbejaarden. Samen met nog drie kompanen pleegde hij feiten over het hele land. Een 42-jarige man uit Chaudfontaine kreeg een ticket voor 37 maanden cel. Zijn vrouw (49) en een Fransman van 37 jaar kregen voor hun aandeel elk 15 maanden gevangenisstraf. Ze sloegen toe door hun slachtoffers aan een bankkantoor af te leiden door hun kledij te besmeuren of een autoband plat te steken. Vervolgens boden ze hulp aan en gingen ze er met de portefeuille of bankkaart vandoor.

De twee spilfiguren zitten intussen al tien maanden in de gevangenis nadat ze in december vorig jaar op heterdaad betrapt werden. In Limburg waren ze onder meer actief in Beringen, Heers, Hoeselt, Riemst en Tongeren.

Het duo werkte telkens op dezelfde manier ter hoogte van een bankautomaat. De code wisten ze te achterhalen door over de schouder van het slachtoffer mee te kijken als deze geld ging afhalen. De ene zorgde voor afleiding, terwijl de andere de diefstal pleegde. Bij sommige slachtoffers bevuilden ze de kledij om deze vervolgens schoon te vegen en de portefeuille weg te nemen. Ook staken ze een autoband plat en boden aan om deze te vervangen. Een keer gebruikten ze zelfs pepperspray toen een man het graf van zijn vrouw aan het schoonmaken was.

De daders zijn geen onbekenden van het gerecht, een van hen is zelfs al vier keer eerder veroordeeld. In totaal wisten ze een 25-tal bankkaarten te stelen om er 40 keer geld mee af te halen. Drie slachtoffers stelden zich burgerlijke partij en ontvingen 1.500 euro

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio