Eerstejaars PSS Voeren gaan op biotoopstudie

Print
Eerstejaars PSS Voeren gaan op biotoopstudie

Foto: Jean-Marie Aussems

's Gravenvoeren

Voeren - Niet alle lessen moeten doorgaan in het klaslokaal, soms is een uitstap in de natuur beter geschikt om leerstof over te brengen. Dat maakten de leerlingen van het eerste jaar van de secundaire school PSS Voeren mee op dinsdag 10 oktober toen ze voor een biotoopstudie het bos in gingen.

Voor zo'n uitstap moeten de weergoden natuurlijk wel willen meewerken. Het was droog toen de leerlingen vertrokken, maar in de namiddag begon het te regenen. Onder de begeleiding van enkele leerkrachten gingen ze om 12.30 uur richting 'De Hei' in ’s Gravenvoeren. Ze leerden er over de verschillende verdiepingen in het bos, over bomen en struiken, over de dieren in het bos, over de eigenschappen van de bodem enzovoort.

Daarna was er nog tijd om diertjes te gaan zoeken zoals kevers, kikkers en oorwormen. Natuurlijk werden die met trots getoond aan de leerkrachten (zie foto). Daarna werden deze bodemdiertjes weer vrij gelaten. Een les natuurwetenschappen in de praktijk kan heel interessant zijn, en een bos is bovendien erg avontuurlijk.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio