Vlaamse regisseur getuigt over acteur die handen niet kon thuishouden

Print
Vlaamse regisseur getuigt over acteur die handen niet kon thuishouden

Foto: Sofie Peeters & Tim Van Aelst

Niet alleen in Hollywood is seksuele intimidatie en misbruik een probleem. Ook bij ons gaat het wel eens mis. Dat kregen we al te horen van actrices Marijke Pinoy en Anemone Valck in Van Gils en Gasten, maar nu doet ook regisseur Tim Van Aelst zijn boekje open. “Ik moest een acteur op de set van een vorige reeks tot de orde roepen omdat hij twee vrouwen betast had”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

“Op de set van een vorige reeks hebben we een acteur tot de orde moeten roepen. Hij had twee vrouwen op de set betast. Het ging om een productieassistente en een stagiaire. Absoluut de zwakste posities dus”, vertelt Van Aelst.

Van Aelst vertelde verder dat de twee vrouwen aangaven dat het al vaker was gebeurd, maar dat het pas aan het licht kwam nadat een mannelijke medewerker het zag gebeuren en het meldde aan zijn leidinggevende. De acteur gaf alles toe eenmaal hij ermee geconfronteerd werd.

Namen noemt Van Aelst niet, maar hij is blij dat hij snel heeft kunnen ingrijpen. “Als ze dat bij Weinstein ook hadden gedaan, hadden ze misschien veel miserie kunnen voorkomen”, sluit hij af.