Lichaam van vermiste Anne Faber (25) gevonden

Print
Lichaam van vermiste Anne Faber (25) gevonden

Het lichaam van de vermiste Nederlandse Anne Faber is donderdag gevonden in Zeewolde (Flevoland). Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt bij een persconferentie. De 25-jarige Utrechtse was sinds 29 september vermist.

De Nederlandse politie zocht donderdag op een specifieke plek, in een natuurgebied in Zeewolde, naar het lichaam van Anne. Michael P., de verdachte die vastzit in verband met de verdwijning, liet de politie woensdagavond weten waar het stoffelijke overschot zich zou bevinden. Op die plaats werd donderdagnamiddag inderdaad een lichaam gevonden. Uit forensisch onderzoek blijkt dat het om de 25-jarige Utrechtse gaat.

“Had deze verschrikkelijke gebeurtenis voorkomen kunnen worden?”

De familie van het slachtoffer heeft het zwaar, zei de oom van Anne tijdens de persconferentie. “Verdriet en pijn overheersen.” De nabestaanden zitten nog met veel vragen. “Wat is er met Anne gebeurd? Waarom liep deze man vrij rond? Had deze verschrikkelijke gebeurtenis voorkomen kunnen worden? Helaas zullen we Anne met de antwoorden niet terug krijgen.”

Omdat het nog niet duidelijk is wat er precies met Anne is gebeurd, wordt het lichaam verder onderzocht. Het zal zo snel mogelijk aan de familie worden overgedragen.

De jonge vrouw raakte bijna twee weken geleden vermist. Ze ging fietsen, stuurde haar vriend nog een laatste verregende foto van zichzelf en verdween daarna spoorloos.

Verdachte

Maandag pakte de politie de 27-jarige Michael P. op voor betrokkenheid bij de vermissing. Hij wordt nu officieel verdacht van betrokkenheid bij moord. Hij heeft in Zeewolde gewoond. De man heeft al een lange straf uitgezeten voor gewelds- en zedendelicten, en zat in een forensisch psychiatrische afdeling in Den Dolder, een dorp in de gemeente Zeist (provincie Utrecht). Volgens de politie was de 27-jarige “geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving”.

De politie wilde niet zeggen of P. een bekennende verklaring heeft afgelegd.

Lichaam van vermiste Anne Faber (25) gevonden
Foto: BELGAIMAGE
Lichaam van vermiste Anne Faber (25) gevonden
Foto: BELGAIMAGE
Lichaam van vermiste Anne Faber (25) gevonden
Foto: BELGAIMAGE