© Eddy Kellens

© Eddy Kellens

© Eddy Kellens

© Eddy Kellens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sprankelende champagneruilbeurs voor Een Hart Voor Senegal

Voor de twaalfde keer richtten Eddy Kellens en zijn vriendengroep van Een Hart Voor Senegal een ruilbeurs in voor champagnecapsules. Net als op de voorgaande edities, is er een nieuwe capsule uitgegeven. De volledige opbrengst gaat naar Een Hart Voor Senegal, die een kleuter- en lagere school bouwt in Bay Dëkk, Mbour, Senegal.

Eddy Kellens

Al van 's ochtends vroeg was het aanschuiven in de overvolle Parochiezaal van Mielen-boven-Aalst (Gingelom). Enkele aanwezigen overnachtten zelfs in hun mobilhome naast de zaal. Van einde en ver kwamen de champagneverzamelaars naar Limburg. Met meer dan 50 ruiltafels ruilden de meer dan 100 bezoekers hun champagnecapsules naar hartenlust. Ondertussen konden ze, met mate, genieten van het overheerlijke vocht. Een nieuwe capsule en etiket prijkten op de champagne van het Champagnehuis Guy de Forez in Les Riceys (Aube). Ook uitgever Laurent Lambert van de ruilcatalogus deed zijn duit in het zakje en beloonde de nieuwe capsule met een score van 10. Iedereen was dan ook tevreden met de nieuwe capsule, beperkt in oplage, want er werden slechts 300 exemplaren vervaardigd.

Een Hart Voor Senegal bouwt sinds 2006 aan een school in Bay Dëkk – Mbour in Senegal. Wat begon met een kleuterschool, groeide ondertussen uit tot een volwaardige school, erkend en gesubsidieerd door de Senegalese overheid. Meer dan 300 kinderen gaan er naar school en dit schooljaar startte ook een nieuwe klas voor het vierde leerjaar. De bouw van het bijkomend sanitair en conciërgewoning is eveneens klaar. Momenteel vangt men aan met de bouw van de twee laatste klassen van de lagere graad. Ondertussen hebben 285 kinderen een meter of peter uit Sint-Truiden, Gingelom, Heusden-Zolder, gans Vlaanderen tot in Frankrijk. Een delegatie van EHVS keerde pas terug uit Senegal, met niets dan lof en dankbrieven voor de meters en peters en de geleverde inspanningen.

Geïnteresseerden met Een Hart Voor Senegal vinden meer informatie op onze website of via ehvs@skynet.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio