Interieur

TREND. Spelen met kleurvlakken in het interieur

Print
Colour blocking was enkele jaren geleden een heuse catwalktrend en nu lijken ook interieurliefhebbers de charmes ervan te omarmen. Bij colour blocking worden effen kleurblokken strategisch in een ruimte geplaatst om die een extra dosis pit te geven en contrast te creëren.

Wil je deze trend op je muren  toepassen, dan kan je ervoor kiezen om één specifiek kleurvlak naar keuze te combineren met een witte of andere subtiele grondlaag voor een subtiele versie van deze trend of kan je net 'all the way' gaan door meerdere kleurvlakken op elkaar af te gaan stemmen. Daarbij is het uiteraard van belang dat de juiste kleuren met elkaar gecombineerd worden. Onderstaande foto's illusteren dat pastels wonderwel matchen en dat grijsblauw en oranje best een pittige combinatie vormen.

(Foto's: trendir.com/ domino.com/ studio-revolution.us/ desiretoinspire.net/ casinhacolorida-simone.blogspot.com.br)

Mag het iets subtieler en vooral minder arbeidsintensief, ga dan aan de slag met je deuren of de omlijsting van je deuren. Door deze van een apart kleurtje te voorzien heb je in een wip een eyecatcher in je ruimte geïntegreerd. Ben je een durverr? Kies dan voor de trendkleur geel of blauw.

(Foto's: eenigwonen.nl/ residence.nl/ cosyandthegang.tumblr.com)

Ook wanneer je je meubilair strategisch opstelt in een ruimte kan je het effect van colour blocking bekomen. Bovendien spelen meubelmakers nu zelf al in op de trend door meubels te ontwerpen waarin reeds verschillende kleurvlakken geïntegreerd werden en handige harry's kunnen ook zelf met borstel en verf of stikmachines aan de slag om te puzzelen met kleurvakjes op kastjes, kussens of gordijnen.

(Foto's: stijlvolstyling.com/ inspirerendwonen.nl/ domino.com)

Of wat dacht je van deze creatieve oplossingen?

(Foto's: homebyme.bloggersdelight.dk/ roomed.nl/ designfixation.blogspot.com/ myindustrialinterior.blogspot.be/ brightbazaarblog.com)

Niet te missen