Provinciebestuur: “Wij heffen geen belasting op zonnepanelen op bedrijfsdaken”

Print
Provinciebestuur: “Wij heffen geen belasting op zonnepanelen op bedrijfsdaken”

Foto: Photo News

De provincie Limburg heft géén indirecte belastingen op zonnepanelen op bedrijfsdaken. Dat zegt het provinciebestuur in een reactie op berichten over zo een taks. Ook werkgeversorgansatie Unizo Limburg spreekt dat tegen.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) zou niet opgezet zijn met de belastingen die geheven worden door de provincies. Dit zou gaan om de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Limburg.

Maar het Limburgse provinciebestuur komt uit de lucht gevallen. “In tegenstelling tot wat in het artikel van De Standaard staat, beschouwen wij zonnepanelen op daken van bedrijfsgebouwen niet als extra bouwlaag”, zeggen ze. “Deze worden dus niet bijkomend belast. Zonnepanelenvelden en overkappingen met zonnepanelen worden wel beschouwd als bebouwde oppervlakte en dus belast”, klinkt het.

“We zijn blij dat in Limburg de taks niet geheven wordt”, zegt Sergio Destino van UNIZO-Limburg. “We hebben dus ook nooit klachten ontvangen van bedrijven, en er zijn ook nooit boetes uitgeschreven”, aldus Destino.