Mama

Ook deze mama’s tonen hun lichaam net na de bevalling

Print
Ook deze mama’s tonen hun lichaam net na de bevalling
Afgelopen weekend deelde de Australische Elise Raqueleen een foto van haar lichaam op Instagram, die slechts enkele uren na haar bevalling was gemaakt. En ze is niet de enige die via sociale media bewijst dat mama worden niet meteen gepaard gaat met strakke post-babybuik, iets wat modellen vaak wel doen uitschijnen. Een overzicht van de moedige en eerlijke dames op Instagram.

“Ik krijg vaak de vraag hoe ik het doe om na elke zwangerschap terug op mijn gewicht te komen. De waarheid is dat er geen geheim is. Het vergt tijd en geduld.”


“Ik hou van mijn lichaam en respecteer het enorm. Vrouwen zijn helemaal geweldig.”


“Hoewel mijn oude lichaam nooit terugkomt, is het nu sterker, gezonder en gelukkiger dan ik ooit voor mogelijk hield. Mama’s, neem na de bevalling tijd om jullie opnieuw ‘jezelf’ te voelen.”

 

“Hier is fotootje van Instagram versus de realiteit. Op de eerste foto draag ik een legging met hoge taille en houd ik me recht, op de tweede geen legging en houd ik me ontspannen. Laat je niet beetnemen door wat je online ziet en begrens je beeld van schoonheid niet.”


“Er is niets meer verbazingwekkend dan een vrouw die haar lichaam negen maanden deelde met iemand. Het is prachtig om te zien hoe je lichaam evolueert van het dragen van een kostbaar leven tot een mooie herinnering aan het feit dat je net een mensje aan de wereld hebt toegevoegd.”

 

“Mijn zoon is al negen maanden en ik kan nog steeds niet geloven dat mijn lichaam zoiets moois heeft gemaakt. Mijn lichaam ziet er anders uit, maar ik leer mezelf weer lief te hebben. Mijn buik is prachtig en mijn kind is nog net iets prachtiger.”

 

“Ik heb meer striemen en de huid ter hoogte van mijn buik is losser, maar ik ben dankbaar omdat mijn lichaam ongelofelijke dingen heeft gedaan. Het creëerde twee geweldige kleine mensen en ik ben hier vandaag om elk deel van hun leven en groei te ervaren.”


“Maak je geen zorgen over het gewicht dat je nog wil verliezen en de kleding waarin je opnieuw wil passen. Je kunt het. Je krijgt die energie en het vertrouwen wel terug. En weet je waarom ik weet dat ik en jullie het kunnen? Omdat we zopas negen maanden lang een van de moeilijkste dingen hebben gedaan.”


“Je lichaam na de bevalling is niet het lichaam waarmee je vertrouwd bent. De elasticiteit van mijn huid is minder, de spieren die ik de voorbije jaren had opgebouwd zijn verdwenen en mijn mooi buikje werd enorm uitgerekt. Maar dit is geen pleidooi om toekomstige mama’s angstig te maken. Dit is mijn echte leven. Geen voor- en na, maar een “wordt vervolgd”.

 

 

Een bericht gedeeld door Ruth Lee (@baybayruth) op

 

“Ik heb nog steeds milde pijn ter hoogte van mijn heupen als ik loop. Als ik lang rechtsta of zit, voel ik me stijf”, schrijft deze mama die nog niet meteen haar sportroutine kon hervatten na haar bevalling en dat oké vond.

Niet te missen