Muay-Thai Genk viert twaalfjarig jubileum

Print

Foto: Tonino Di Pietrantonio

Nieuw-Sledderlo

Genk - Op zondag 8 oktober vierde Muay-Thai Genk haar twaalfjarig bestaan. Ook werd die dag de sportzaal in de Trichterweg in Sledderlo geopend, een zaal die door de stad Genk volledig vernieuwd werd en die multifunctioneel ingericht is. Dit alles kadert in het sportbeleid van Genk om Genk-Zuid zo'n sportcomplex te geven, een unicum voor Limburg en België.

Het begon allemaal  lang geleden met Claudia en Christo. Zij behaalden mooie resultaten in Muay-Thai of thaiboksen en wilden dit in samenwerking met de stad Genk doorgeven aan de volgende generatie. De laatste twee jaar werd er op verschillende locaties getraind, wat het organiseren niet altijd eenvoudig maakte. Maar inzet en afzien loont en wordt met deze topzaal bekroond. "In deze zaal moet iedereen kunnen trainen. Het is een laagdrempelige, multiculturele club waar iedereen welkom is", aldus Christo.

Trainer Patrick Loyens gaf het verloop van de dag aan en bedankte iedereen. De club biedt training aan kleuters van 4 tot 7 jaar, de jeugd van 8- tot 14-jarigen en volwassenen, zowel competitief als recreatief. Nieuw zijn de MMA trainingen, Mixed Martial Arts (self-defense & combat athletics).

Mt Genk neemt deel aan regionale, nationale en internationale wedstrijden op verschillende  niveaus. Naast dat alles doet de club ook mee aan het kahn- of graduatiesysteem van geel tot en met zwart in samenwerking met de Belgische bond.

In aanwezigheid van verschillende schepenen, de directeur van Sporting Genk en de voorzitter van de sportraad mocht burgemeester Wim Dries het nieuwe complex openen met het doorknippen van het lint. Daarna genoten de aanwezigen van de demonstraties. De matchmaker meldde de eerste officiële wedstrijd. Ali Çaglar, schepen van Sport, daagde Christo uit om zijn titels af te nemen. Een spannende wedstrijd die eindigde in een ex aequo. Afgesloten werd er met een receptie en verjaardagstaart, aangeboden door de stad Genk.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio