© AFP

Nederlander plant aanval op werelduurrecord Wiggins: “Gewoon een uur lomp hard trappen”

Dion Beukeboom gaat volgend jaar een aanval doen op het werelduurrecord dat in handen is van de Brit Bradley Wiggins. De regerend Nederlands kampioen op de achtervolging zegt dit woensdag in AD Sportwereld. Zijn poging staat gepland in augustus op de baan van het Mexicaanse Aguascalientes, op bijna 2.000 meter hoogte.

De 28-jarige Beukeboom werd benaderd door bewegingswetenschapper Jim van den Berg, die na het verzamelen van allerlei data in Beukeboom de ideale werelduurrecordrenner zag. Beukeboom werd daarna enthousiast.

“Ik heb niet de illusie dat ik een betere wielrenner ben dan Wiggins. Maar ik weet ook dat Wiggins zijn record reed onder omstandigheden die niet ideaal waren”, aldus Beukeboom. “De laatste jaren ben ik vaak net tekort gekomen, op de weg en op de baan. Maar als ik eerlijk ben, is dit waar ik precies goed in ben: gewoon een uur lomp hard trappen.”

Het record van Wiggins staat op 54 kilometer en 526 meter. “Wiggo” vestigde het op 7 juni 2015 op de olympische wielerbaan in Londen.

Aangeboden door onze partners