Tweedejaars Sint-Martinusscholen verkennen beroepenveld

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - De tweedejaars Handel, Hotel – bakkerij – slagerij, Hotel – voeding, Kantoor & verkoop – verzorging – voeding en Sociale & technische vorming gingen op donderdag 5 oktober op bedrijfsbezoek naar de suikerraffinaderij in Tienen en naar de Belgische Fruitveiling (BFV) in Sint-Truiden. De leerlingen kregen zo de kans om kennis uit de vakken voeding, bedrijfseconomie en initiatie in administratie en verkoop op een actieve manier te verwerven.

Tijdens de rondleiding in de Tiense suikerraffinaderij zagen de leerlingen in kleine groepjes de evolutie van een suikerbiet tot een mooi afgewerkt, lekker klontje suiker. Ze startten op het bietenplein, waar het een af en aan rijden was van vrachtwagens volgeladen met suikerbieten. Hierna zagen ze hoe de bieten worden gewassen en geraspt. Hierna gediffuseerd, gekalkt, gekristalliseerd. Ook de verschillende logistieke stappen kwamen aan bod. Na de rondleiding kreeg elke leerling een pakje suikerklontjes als aandenken mee.
Na de middag bezochten de tweedejaars de Belgische fruitveiling. Dit bezoek startte met een filmvoorstelling over de aanvoer van hard fruit, voorsortering, bewaring, verkoop … en werd gevolgd door een rondleiding. Tijdens de demoverkoop waar ze zelf fruit konden kopen of verkopen, zagen ze het effect van vraag en aanbod op de prijzen. Een superleuke afsluiter. Met een balpen, appel en receptenfolders gingen de leerlingen en leerkrachten dan ook dik tevreden terug naar school.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio