Leraar pleegt nep-overval op school, leerlingen in paniek

Print
Leraar pleegt nep-overval op school, leerlingen in paniek

Het bewuste college in Aat, in de provincie Henegouwen Foto: Google Maps

Een gewapende en gemaskerde man die op de middag een school in het Henegouwse Ath binnendringt en door een leerkracht wordt uitgeschakeld. Op die manier wilde een turnleraar reclame maken voor de cursussen zelfverdediging die hij organiseert. “Totaal misplaatst”, zegt de schooldirecteur die de leerkracht op het matje heeft geroepen.

De leerkracht lichamelijke opvoeding van het Saint Julien College in Ath geeft al verschillende jaren cursussen zelfverdediging. In de zomer organiseert hij ook stages waar heel wat leerlingen aan deelnemen. Om het nut van zo’n opleiding te onderstrepen, kwam hij op het foute idee om een overval op de middelbare school waar hij les geeft in scène te zetten.

Tijdens de middagpauze viel een gewapende en gemaskerde man de school binnen en eiste hij portefeuilles en gsm-toestellen van de aanwezigen. Gelukkig was de leerkracht lichamelijke opvoeding in de buurt. In geen tijd kon hij, voor de ogen van leerlingen en collega-leerkrachten, de ‘overvaller’ met enkele zelfverdedigingstechnieken uitschakelen.

“De meeste jongeren hadden onmiddellijk door dat het opgezet spel was. Maar sommige leerlingen raakten toch in paniek. We hebben hen onmiddellijk gekalmeerd en uitgelegd wat de bedoeling was”, zegt leerkracht Julien Dekeyser op RTL-info.

In tijden van terreur

“Het machinegeweer dat werd gebruikt was vals, de overval ook. Maar het was niet verstandig om dit in tijden van terreur te doen. En zeker niet op een school. Ik heb de leerkracht daar dan ook op gewezen. Als hij in de toekomst nog cursussen geeft buiten de schooluren, kunnen we daar niets op tegen hebben. Maar niet op school”, zegt directeur Fabrice Camphin van het college.

Verschillende ouders hebben intussen hun ongenoegen geuit tegenover de school en ook de politie is op de hoogte gebracht. Maar omdat er geen officiële klacht werd ingediend, is er ook geen onderzoek geopend. De leerkracht in kwestie heeft zich intussen al verontschuldigd.