PXL-Tech-studenten netwerken met bedrijven en industrie

Print
Diepenbeek - Een 200-tal PXL-Tech-laatstejaarsstudenten, 46 bedrijven en een 15-tal oud-PXL-studenten bouw: dat was de opkomst gisteravond op de 'PXL-Tech Handshake Evening' en het event 'Bachelor Bouw meets the professionals'.

"Het doel van onze 'PXL-Tech Handshake Evening' is PXL-studenten en stagebedrijven op een informeel netwerkevent met elkaar in contact brengen. Op die manier kunnen ze samen nagaan of ze elkaar iets te bieden hebben in een stage of bachelorproefproject", aldus departementshoofd Marleen Schepers. "Technologiebedrijven zijn immers continu op zoek naar competente jonge mensen en anderzijds willen onze laatstejaarsstudenten bouw, elektromechanica en elektronica-ICT graag aftasten welke bedrijven en projecten het best aansluiten bij hun interesses en ambities. Mooi twee vliegen in één klap dus."

Ook het event 'Bachelor Bouw meets the professionals' baadt in diezelfde sfeer van netwerken en aftasten. Greet Frederix, PXL-opleidingshoofd bouw: "We laten onze oud-studenten - intussen al ettelijke jaren aan de slag bij diverse bouwbedrijven - getuigen over wat hun job inhoudt, hoe hun werkdagen eruitzien en hoe ze hun carrière tot nog toe hebben vormgegeven. Da's echt heel nuttige informatie voor onze tweedejaarsstudenten die op het eind van dit jaar een keuze moeten maken tussen twee mogelijke specialisaties: gebouwen of infrastructuurwerken."

PXL-Tech beschouwt de contacten met de industrie en het werkveld als een absolute topprioriteit. Marleen Schepers: "We zien het als onze taak om onze technologische opleidingen zo goed mogelijk af te stemmen op wat de bedrijfswereld van een jonge, afgestudeerde professionele bachelor verwacht. De bedrijfsstage en bachelorproef van onze laatstejaarsstudenten speelt daarin een belangrijke rol.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio