‘Madam confituur’ stapt in de politiek

Print
‘Madam confituur’ stapt in de politiek

Katrien Hoebers: “Ik wil iedereen aanzetten om in alle vrijheid dromen na te jagen.” Foto: hbvl

Zonhoven -

Katrien Hoebers, beter bekend als ‘madam confituur’, stapt in de politiek. Dat heeft haar kersverse partij Open Vld laten weten. “Mijn positivisme wil ik nu in de politiek inzetten.”

Hoebers raakte bekend door haar drukbezochte blog waarop ze al zes jaar recepten voor confituren, gelei en ook soepen en salades deelt. Als ‘madam confituur’ geeft ze voordrachten, workshops en verklapt ze in de media tips over het zoetste boordbeleg.

“Maar ze heeft niet alleen een passie voor confituur”, legt burgemeester Johny De Raeve (Open Vld) uit. “Ze bleek ook erg trots op onze gemeente. Daarom leek ze ons een aanwinst voor de politiek.”

Katrien Hoebers bevestigt dat ze die stap zet. “Wat het verband is tussen confituur en politiek? Goh, ik ben nogal een enthousiaste. En dat werkt heel aanstekelijk. Dat is toch iets wat ik vaak hoor na een confituurdemonstratie. Dat positivisme wil nu in de politiek inzetten. Bovendien wil ik iedereen aanzetten om in alle vrijheid dromen na te jagen. En volgens mij is dat toch echt liberaal. Vandaar mijn keuze.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio