Vakantie

Voor het eerst in 40 jaar kan u een extra plekje ontdekken in het Colosseum

Print
Voor het eerst in 40 jaar kan u een extra plekje ontdekken in het Colosseum

Foto: AP

De buitenrestauratie van het Colosseum in Rome is voltooid. De bovenste twee niveaus op de tribunes zijn vanaf 1 november voor het eerst in veertig jaar opnieuw open voor het publiek.

De panoramische terrassen, die al meer dan veertig jaar gesloten waren, werden dinsdag officieel geopend door de Italiaanse minister van Cultuur Dario Franceschini. Om veiligheidsredenen zullen er vanaf 1 november maximaal 25 personen met gids toegelaten worden. Bezoekers kunnen er vanop een hoogte van veertig meter over de stad uitkijken.

De restauratie van niveaus IV en V liep al sinds 2010 en kostte 1,5 miljoen euro. Op de hoogste ring van het amfitheater zat in de tijd van het oude Rome het zogenaamde plebs, het lagere volk. Vanuit de hoogte bekeken ze er de gladiatoren- en dierengevechten.

Meer dan 6,4 miljoen mensen bezoeken jaarlijks het Colosseum. Het amfitheater werd opgetrokken omstreeks 79 na Christus. Het is met zijn 48,5 meter hoogte het grootste amfitheater uit de Romeinse tijd. Het gebouw had een capaciteit van 70.000 mensen.

Niet te missen