Respectdag voor derdejaars Sint-Martinusscholen

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - Voor de leerlingen van de Sint-Martinusscholen stond afgelopen vrijdag een bijzondere projectdag op het programma. De zogenaamde respectdag vormde het orgelpunt van een week waarin sport, talent en respect de rode draad vormden.

In samenwerking met Respect4You werden de leerlingen een dag lang ondergedompeld in het thema respect. De dag startte met een voorstelling door Roel Beckers die de jongeren meenam in zijn waargebeurde verleden als ex-doelwit van pesterijen. Het verhaal greep onze leerlingen bij de keel. Op een luchtige manier stonden ze ook stil bij de do’s en vooral de don’ts van sociale media. Daarna gingen de leerlingen met elkaar in debat tijdens een workshop waarin allerlei stellingen over het thema werden besproken.
Nadien stond een tweede voorstelling op het programma waarin positieve kwaliteiten en zelfconcept centraal stonden. Roel en Henrik, oftewel Stormwolf, verbaasden de derdes én hun leerkrachten met hun magisch vernuft. De leerlingen ervoeren dat iedereen uniek is en over kwaliteiten beschikt. Dat maakten ze nadien concreet door elkaars talenten te benoemen.
De projectdag eindigde in De Markthallen waar Red Lucky Seven de jongeren op een onvergetelijk slotconcert trakteerde. De driekoppige pop-rockband uit Genk verraste de leerlingen met heerlijke popsongs in een energieke liveshow terwijl ze genoten van een alcoholvrije cocktail, bereid door de leerlingen van het vierde jaar restaurant en keuken.
Zo kwam een einde aan de respectdag die heel wat emoties losweekte bij onze leerlingen. Het werd een dag met aangrijpende verhalen, maar ook met grappige en verbindende momenten die nog lang zullen bijblijven.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio