Derdejaars Sint-Martinusscholen op verkenning tijdens inleefdag

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - De derdejaars van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad gingen afgelopen donderdag op inleefdagen. De tweedaagse leert de leerlingen via allerlei activiteiten zich bewust worden van hun studiekeuze.

Er werden heel uiteenlopende en gevarieerde programma’s uitgestippeld. Zo brachten de leerlingen van het interessegebied STEM een bezoek aan Brussel waar ze het natuurhistorisch museum bezochten maar ook de stad verkenden. Andere leerlingen gingen op bedrijfsbezoek bij o.a. Claes & Zonen in Sint-Truiden, Lase in Herk-de-Stad en Servilux in Hasselt. Via enkele bowlingspelletjes stond ook de nodige ontspanning op het programma.
De derdejaars Economie & Organisatie gingen in de voormiddag op bezoek bij sportgigant Nike. De vestiging in Laakdal vormt het Europese distributiecentrum. Op het menu stonden een rondleiding en een bedrijfspresentatie zodat onze leerlingen het verhaal achter het Amerikaanse bedrijf ontdekken. Namiddag maakten de leerlingen kennis met het hoogtechnologische productie- en distributiecentrum van Coca-Cola in Wilrijk.
De derdes Taal & Cultuur dompelden zich een dag lang onder in de Franse taal. In Luik brachten ze een communicatief stadsbezoek. Onder leiding van een Franstalige gids werden de leerlingen in groepjes uitgedaagd om hun spreekvaardigheid te oefenen. Voor de Latinisten was er de dag voordien ook een inspirerend uitje naar Heerlen waar ze de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis konden bewonderen in het thermenmuseum.
Het werd een smaakvolle dag voor de derdes Voeding & Horeca. Zo gingen de leerlingen bakkerij, hotel en restaurant-keuken op uitstap naar ijsproducent Crème de la Crème in Hasselt. Namiddag stonden de Hasseltse patissiers en de lekkerbekkenroute op het programma.
Ook voor de leerlingen van Maatschappij & Welzijn was het programma erg divers. De leerlingen van voeding-verzorging gingen een kijkje nemen achter de schermen bij McDonald’s in Houthalen. De derdes sociale en technische wetenschappen ontdekten Het Vinne in Zoutleeuw met een gps-toestel. De derdes humane wetenschappen brachten een bezoek aan de studio’s van TV Limburg. In het kader van de lessen gedragswetenschappen observeerden ze kleuters en namen ze deel aan het JAC-spel.
U merkt het: de leerlingen van het derde jaar van de Sint-Martinusscholen hebben niet enkel een boeiende maar ook een inspirerende inleefdag achter de rug. Hun start van het schooljaar kan alvast niet meer stuk.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio