Special Olympics Belgium neemt deel aan Dwars door Hasselt

Print
Special Olympics Belgium neemt deel aan Dwars door Hasselt

Foto: Inge De Rouck

Hasselt - Special Olympics Belgium, de organisatie die jaarlijks onder andere de Olympische Nationale Spelen organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking, vormt op 8 oktober samen met energiebedrijf Comfort Energy een hecht Unified-team en ze zijn nog op zoek naar extra ploeggenoten. Zowel jong als oud, mensen met en zonder verstandelijke beperking kunnen deel uitmaken van het Unified-CESO-team.

Het Unified-principe is simpel: samen trainen en sporten zorgt voor wederzijds begrip en wakkert vriendschappen aan. Unified spelen haalt het beste uit de atleet naar boven. Leert de ene iets bij over techniek, dan krijgt de andere een lesje in beleving en overgave.
Doorheen het jaar neemt Special Olympics Belgium deel aan tal van activiteiten in een Unified-formatie en ditmaal zijn ze te vinden in Limburg voor het loopevent Dwars door Hasselt. De deelname hieraan is mogelijk gemaakt dankzij het energiebedrijf Comfort Energy dat een hart voor de maatschappij en zich op een actieve manier inzet voor Special Olympics Belgium. Werknemers van het bedrijf lopen mee met het Unified-CESO(Comfort Energy & Special Olympics)-team en ze zijn nog op zoek naar andere lopers om hun team te versterken.

Het boegbeeld van de samenwerking tussen Comfort Energy en Special Olympics Belgium is de 42-jarige Special Olympics-atleet André Schepers die iedereen oproept om zich in te schrijven voor het Unified-CESO-team. De oproep-video kan u hieronder bekijken.
Iedereen is welkom! Afspraak op het Kolonel Dusartplein, maar eerst de inschrijvingsprocedure volgen.

“Via Unified-teams kunnen de Special Olympics-atleten alsook de valide partners leren van elkaar en vriendschappen opbouwen. We zijn ontzettend blij dat het energiebedrijf Comfort Energy zich voor ons wil inzetten en meteen, net zoals andere sponsors en clubs, mee op de kar springt van ons Play Unified-verhaal. We kijken al uit naar de volgende activiteiten die Comfort Energy in petto heeft voor ons.”, vertelt een tevreden Eddy Beckers, co-CEO van Special Olympics Belgium.

Voor elke deelnemer aan het Unified-CESO-team tijdens Dwars Door Hasselt schenkt Comfort Energy 5€ aan Special Olympics Belgium en voor elke nieuwe gas- en elektriciteit-klant schenken zij daarbovenop nog 1€ extra. Comfort Energy garandeert een minimum sponsoring van 2.000€ voor deze eerste gezamenlijke activiteit.
“Samenwerken met Special Olympics Belgium was, met het sportieve event Dwars Door Hasselt in het achterhoofd, voor ons een logische keuze. Ons enthousiasme werd alleen maar groter na onze ontmoeting. Hun toewijding, motivatie en onuitputtelijke enthousiasme om sportieve mensen met een verstandelijke beperking te ondersteunen en naar een hoger niveau te tillen kan alleen maar wonderbaarlijk genoemd worden. Als energieleverancier willen we -naast het leveren van energie- ook de maatschappij een warm hart toe te dragen… en met Special Olympics Belgium kunnen we geen betere partner vinden om dit te realiseren!”, aldus Stefan Baeten, CEO van Comfort Energy.

Comfort Energy zet zich niet alleen in tijdens Dwars door Hasselt voor alle Special Olympics-atleten, ook tijdens de Warmste Week van Studio Brussel engageren ze zich verder. Meer informatie volgt binnenkort.
 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio