Zestiger filmt stiefdochter vanuit kleerkast

Print
Zestiger filmt stiefdochter vanuit kleerkast

Themabeeld Foto: BELGA

Hechtel-Eksel -

Een 65-jarige man uit Hechtel-Eksel hangt een gevangenisstraf van 64 maanden boven het hoofd voor de aanranding van zijn stiefdochter en het slaan zijn ex-vriendin. Hij stond vrijdag in Hasselt terecht. Hij betwist alles. Opmerkelijk was dat de man zijn verstandelijk beperkte stiefdochter meermaals vanuit een kleerkast gefilmd had in haar slaapkamer. “Maar voyeurisme is pas vanaf 2016 of van jaren na de feiten strafbaar”, luidde het.

Volgens het parket situeerde de aanranding zich tussen april 2009 en november 2013. Zo zou hij haar borsten meermaals betast hebben, ging hij naakt naast het slachtoffer in de zetel zitten en was er sprake van aanrakingen in intieme zones. Het vermeende misbruik kwam aan het licht toen de meerderjarige vrouw ze aan haar psychiater vertelde. Voor deze feiten riskeert de man 18 maanden cel.

Bevriende agent

Nog eens vier jaar cel hangt boven zijn hoofd omdat hij een nu 59-jarige vrouw uit Neerpelt tijdens hun negen jaar durende relatie meermaals op klappen trakteerde. “De minimumstraf voor feiten met een blijvende werkongeschiktheid”, luidde het. Blauwe plekken waren het gevolg. Ook scheurde ze bij een schermutseling een vinger van een pees af. De vrouw vraagt een schadevergoeding van 20.000 euro.

De verdediging plaatsen meerdere vraagtekens bij de beschuldigingen, de tegenstrijdige verklaringen en wees op het blanco strafblad van zijn cliënt. “In een relatie kunnen soms helaas ook dingen gebeuren die minder fraai zijn. Het explosieve kantje van de relatie werd ook deels veroorzaakt door de psychische toestand van de ex-partner van mijn cliënt.” Tot slot verwees hij naar de dubieuze rol die een politie-inspecteur zou gespeeld hebben. “Het blijkt een vriend te zijn van het slachtoffer. Partijdig. Er is het vermoeden van onschuld. Ik vraag de vrijspraak”, aldus advocaat Jan Swennen. Vonnis op 27 oktober.