© Instagram/ Sophie Turner

Plus size-model toont cellulitis in eerlijke post

Sophie Turner (22) heeft op haar Instagrampagina een foto van zichzelf gedeeld waarop haar cellulitis overduidelijk te zien is. Het plus size-model geeft eerlijk toe dat ze bij het zien van de foto eerst nogal overstuur was, maar dat ze er bij alle vrouwen op aan wil dringen om ermee op te houden om het als iets 'lelijk en vies' te zien.

VVA

Sophie Turner werkt als plus size-model en kreeg na een fotoshoot een onbewerkte foto van zichzelf te zien die haar in eerste instantie behoorlijk overstuur maakte. Desondanks deelde ze de foto op haar Instagrampagina met de volgende woorden: "Ik deed een fotoshoot gisteren en dit zijn enkele foto's van achter de schermen. Toen ik deze foto zag, was ik kwaad omwille van mijn cellulitis, maar waarom eigenlijk?"

"Ik ben meer dan mijn cellulitis, ik ben meer dan mijn buikrolletjes, ik ben meer dan mijn ruggenvet. Cellulitis is normaal. Voor vrouwen is het natuurlijk om cellulitis te hebben en we moeten ermee ophouden om het als lelijk of vies te bestempelen. Ok, we willen allemaal een gladde huid, maar we moeten nu eenmaal de realiteit aanvaarden. Ik heb al cellulitis sinds mijn twaalfde. Dat is normaal. Na een decennium maakt het gewoon deel uit van wie ik ben. En ik ben nog steeds aan het leren hoe ik het voor lief kan nemen in plaats van het te haten. Hoewel het een traag leerproces is, is het wel het allerbeste voor je zelfvertrouwen en je mentale gezondheid."

Met deze post is Sophie Turner zeker niet aan haar proefstuk toe. Op haar Instagrampagina post het model wel vaker foto's van zichzelf waarin ze eerlijk spreekt over haar onzekerheden. Zo heeft ze het in de onderstaande post over haar "jelly belly" dat vaak over haar bikinibroekjes heen hangt en haar vermoede pogingen om haar buik voortdurend in trekken.

Meer over Sociale media

Niet te missen