© Serge Minten

PXL-studenten mogen laptop niet meer gebruiken tijdens de les

Studenten die Communicatiemanagement studeren aan Hogeschool PXL mogen bij wijze van ‘sociaal experiment’ hun laptop niet meer gebruiken tijdens de les. Dat heeft opleidingshoofd Hervé Van De Weyer beslist. “We zijn tot dit experiment gekomen nadat we vorige jaar vaststelden dat studenten soms tot meer dan de helft van de lestijd op sociale media actief waren. Daarop hebben we ons de vraag gesteld hoe we hen weer bij de les zouden krijgen”, zegt Vandeweyer.

Hogeschool PXL staat sinds jaar en dag bekend als ‘de hogeschool met het netwerk’. Toch wordt net dat netwerk nu verboden tijdens de lessen in de opleiding Communicatiemanagement. Die beslissing leidde de voorbije dagen al tot heel wat klachten van gefrustreerde studenten, maar zij moeten zich volgens algemeen directeur Ben Lambrechts helemaal geen zorgen maken.

“We gaan geen einde maken aan de digitalisering. De laptop blijft een middel dat wordt ingezet op het beste moment”, zegt Lambrechts nog. “Ik ben blij dat het opleidingshoofd een vrijbuiter is en vind het fijn dat er geëxperimenteerd wordt. Als studenten hun laptop als veredelde schrijfmachine gebruiken, begrijp ik dat de docent hen vraagt om deze even aan de kant te schuiven. Soms mag het lesgeven ook gewoon ‘old school’ gebeuren.”

De regel is nu enkel van kracht in de opleiding Communicatiemanagement. Lambrechts sluit echter niet uit dat lectoren ook in andere richtingen regelmatig gaan vragen om de laptop aan de kant te schuiven. “En dat vinden we zeker niet erg”, besluit hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer