Ronny Huybrechts schakelt Engelsman Evetts uit in eerste ronde International Darts Open

Print
Ronny Huybrechts schakelt Engelsman Evetts uit in eerste ronde International Darts Open

Foto: AP

Ronny Huybrechts heeft zich met een 6-4 overwinning geplaatst voor de tweede ronde op het International Darts Open, dat plaatsvindt in het Duitse Riesa. Dimitri Van den Bergh moest in de eerste ronde afhaken.

Ronny Huybrechts (PDC 42) begon verschroeiend aan zijn wedstrijd tegen de Engelsman Ted Evetts (PDC 41). In een mum van tijd stond het 3-0 voor de 52-jarige Antwerpenaar, die de eerste drie legs afwerkte met een gemiddelde van 115 per drie darts. Evetts pakte het vierde spelletje, waarna Huybrechts op één leg van de overwinning kwam. Evetts won de drie volgende legs nadat Huybrechts dubbel zestien miste voor de match. In de tiende leg wierp Huybrechts nog een 180 maximum waarna hij met dubbel twintig een 6-4 overwinning boekte. Beide spelers lukten 33.33% van hun uitworpen, maar Huybrechts was met zijn gemiddelde van 94.1 beter dan Evetts, die uitkwam op 89.27 per drie darts. In de tweede ronde neemt Huybrechts het op tegen de Spanjaard Cristo Reyes (PDC 28).

Van den Bergh (PDC 46) nam in zijn wedstrijd tegen de William O’Connor (PDC 66) een 2-0 voorsprong. In de derde leg liet hij de kans liggen op 3-0. O’Connor sloeg terug en na zeven gemiste dubbels van Van den Bergh kwam de Ier langszij. De 23-jarige Antwerpenaar pakte de twee volgende legs voor een 4-2 voorsprong, waarna hij in het zevende spelletje dubbel 20 miste om op één leg van de overwinning te komen. O’Connor kwam wederom langszij en pakte ook de negende leg na onder meer een 180 worp. In de tiende leg miste onze landgenoot nogmaals twee dubbels om een beslissende leg uit de brand te slepen.

Met een 58 uitworp werd het 6-4 voor O’Connor. Van den Bergh liet het vooral afweten bij het uitwerpen waar hij slechts 4 van de 17 dubbels lukte. O’Connor noteerde 46.15% bij het uitwerpen. Kim Huybrechts (PDC 13), die rechtstreeks geplaatst is voor de tweede ronde, neemt het daarin op tegen de Nederlander Christian Kist (PDC 34).