Dodo La Saumure en vriendin vrijgelaten door kamer van inbeschuldigingstelling

Print
Dodo La Saumure en vriendin vrijgelaten door kamer van inbeschuldigingstelling

Foto: AFP

De kamer van inbeschuldigingsteling van Bergen heeft donderdag de vrijlating gelast van Dominique Alderweireld, de pooier die beter bekend is onder de bijnaam Dodo La Saumure. Ook zijn levenspartner Béatrice Legrain werd vrijgelaten als gevolg van de beschikking van de KI.

Alderweireld werd op 26 juli in de gevangenis opgesloten, nadat hij de zegels verbroken had van twee van zijn etablissementen in Doornik. Hij werd donderdagavond onder voorwaarden vrijgelaten.

Het arbeidsauditoraat preciseerde dat het gerechtelijk onderzoek voortgaat. Alderweireld wordt vervolgd voor RSZ-fraude, mensenhandel en zegelverbreking. Ook zijn vriendin blijft aangeklaagd in dit dossier.

Volgens het arbeidsauditoraat van Henegouwen werden bij een controle in twee van zijn etablissementen zeventien niet-aangegeven werknemers betrapt. De zegels werden tot vier keer toe verbroken en in de bars werden nog andere mensen aangetroffen die niet aangegeven waren bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, wat het totaal op een twintigtal bracht.

In september 2013 kreeg Alderweireld vijf jaar cel met uitstel voor gelijkaardige feiten.

(belga)