Goed nieuws uit Gent: Thomas Foket krijgt groen licht van hartspecialist en mag weer voetballen

Print
Goed nieuws uit Gent: Thomas Foket krijgt groen licht van hartspecialist en mag weer voetballen

Foto: carlo coppejans

Brussel -

Thomas Foket mag na zijn hartoperatie opnieuw voetballen. Een inspanningstest vandaag is positief verlopen en cardioloog Pedro Brugada ziet geen bezwaar meer voor de rechtsachter van AA Gent. “De richtlijnen schrijven voor dat een sporter pas zes maanden na een dergelijke operatie weer intensieve inspanningen mag doen, maar dat zijn algemene richtlijnen. Vandaag is er bij Thomas Foket geen enkele reden meer om hem te verbieden voluit te trainen en te spelen. We hebben hem daarom groen licht gegeven. In principe zou hij zelfs zondag al kunnen spelen, maar de club wil nu ook niet te hard van stapel lopen. In het weekend van 13 oktober zal het exact drie maanden geleden zijn dat hij werd geopereerd, dat zou een mooie symbolische datum zijn.”

Door zijn hartproblemen zag Thomas Foket deze zomer een transfer naar het Italiaanse Atalanta Bergamo in het water vallen. Bij medische tests kwamen hartproblemen aan het licht bij Foket, waar hij een hartoperatie onderging.

Coach Hein Vanhaezebrouck denkt dat hij vroeger dan verwacht kan beginnen zo vertelde hij op de persconferentie. “Ik ga er geen uitspraken over doen, maar we hebben genoeg autoriteit hebben op het vlak van cardiologie die de situatie kunnen inschatten. Ik zie alleen zijn evolutie en die is zeer gunstig. Als het signaal op groen komt, dan vermoed ik dat hij voor januari kan beginnen. Maar daar ga ik me niet over uitspreken. Topsporters moet je anders benaderen, die herstellen veel sneller dan niet-topsporters.”