Dronken 21-jarige crasht met auto en laat zijn lief stervend achter om nadien terug te keren… voor zijn gsm

Print
Dronken 21-jarige crasht met auto en laat zijn lief stervend achter om nadien terug te keren… voor zijn gsm

Foto: Facebook

De 21-jarige Michael Campbell en twintiger Ria Patel uit Minneapolis hadden een geweldige nacht gehad, toen ze zondagmorgen van een feestje terug naar huis reden. Maar de jongeman had te veel gedronken en verloor de controle over zijn stuur. De auto knalde tegen een paal, waarna Campbell er uit kon kruipen. Hij liep weg zonder zijn vriendin, om later terug te keren, maar niet om te helpen.

De wagen van het koppel lag als een wrak tegen een seinpaal. Het twintigjarige meisje zat er nog in, maar enkele getuigen konden zien hoe de 21-jarige jongeman uit de auto klauterde. Hij liep naar een nabijgelegen McDonald’s, maar keerde in het midden van zijn stappen terug.

Gevlucht

Niet uit wroeging omdat hij zijn vriendin daar stervend had laten liggen, maar om een heel andere reden. “Hij begon als een gek te zoeken naar zijn telefoon”, verklaarde de getuigen tegen de politie. “Daarna ging hij er opnieuw vandoor en liet hij het meisje in de passagiersstoel voor de tweede keer alleen achter. Ondertussen had hij mij wel gezien en riep hij dat ik de ambulance moest bellen. Maar zelf glipte hij snel weg.” Zijn vriendin stierf even later in de wagen.

Als Campbell bang was geweest dat hij te identificeren was met zijn telefoon nog in de wagen, dan had hij ook beter zijn portefeuille uit het wrak meegegrist. De politie had hem immers op die manier in een mum van tijd geïdentificeerd. Pas na twee dagen konden ze hem arresteren op een onderduikadres.

Dronken en voorgaande feiten

Verschillende vrienden verklaarden dat Campbell “stiepelzat” was, iets wat hij later ook zelf toegaf al kon dat niet meer bewezen worden met een bloedtest. Hij beweert nu dat hij alles had gedaan om de crash te voorkomen en dat hij wegliep omdat hij getraumatiseerd was. Het forensisch team heeft geen remsporen gevonden aan de wagen.

Het is niet de eerste keer dat Campbell voor de rechter verschijnt. Een hele reeks verkeersovertredingen en een vluchtmisdrijf in januari vervolledigen zijn strafblad. De twintiger zal zich nu moeten verantwoorden voor vluchtmisdrijf, roekeloos rijden en het veroorzaken van de dood van zijn partner.