Zoontje (10) stuurt sms om te polsen naar drugsdeals Gingelommenaar

Print
Zoontje (10) stuurt sms om te polsen naar drugsdeals Gingelommenaar

Archiefbeeld. Foto: PETER MAENHOUDT

Hasselt / Gingelom - Een 34-jarige bekende drugsgebruiker uit Gingelom moet vrezen voor vier jaar cel en 32.000 euro boete. Vrijdag vorderde de procureur in Hasselt deze straf tegen hem omdat de man deel zou uitmaken van een bende die heroïne en cocaïne dealde in Haspengouw. De bevoorrading was volgens het parket in handen van twee drugsrunners uit Rotterdam. Tegen de Nederlanders en de vriendin van de dertiger is 40 maanden cel en ook 32.000 euro boete elk geëist. Een vijfde kompaan riskeert 30 maanden cel.

De man uit Gingelom is al acht keer eerder veroordeeld voor drugsdelicten en kreeg zes keer een straf met uitstel onder voorwaarden. Het parket liet blijken niet langer met een uitstel akkoord te gaan. De verdachte, die al zeven maanden in de cel zit, betwistte de feiten alvast niet. “Het gaat hier weer om de plaag met drugsrunners”, hekelde het parket. Vorige week is nog een gelijkaardige  bende in Sint-Truiden opgerold die dagelijks voor zo’n 4.000 euro heroïne in Haspengouw verhandelde.

Kinderen

Onderzoek toonde aan dat de Gingelommenaar de drugs bij zijn thuis verkocht in het bijzijn van zijn twee kinderen. “Zijn 10-jarige zoontje stuurde hem een sms om te polsen of hij al veel verkocht had. ‘Ik wil een hoverboard papa’”, beschreef de openbare aanklager. Extra pijnlijk was dat dat de betichte eind vorig jaar zijn handeltje herbegonnen was na nog maar enkele dagen een afkickinstelling verlaten te hebben. Camerabeelden, observatie, een huiszoeking en telefonisch onderzoek toonden volgens het parket de schuld van de bende aan. Vonnis op 20 oktober.