Russische marine vuurt raketten af op doelwitten van islamisten in Syrië

Print

De Russische marine heeft vanop de duikboot “Veliky Novgorod” opnieuw doelwitten van islamisten in Syrië aangevallen met raketten. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie vrijdag aangekondigd. Volgens het ministerie werden strijders, commandoposten en gepantserde voertuigen geraakt in de noordelijke provincie Idlib, die door de rebellen wordt gecontroleerd.

“De raketaanval was gericht tegen terroristische bolwerken, manschappen en gepantserde voertuigen die onlangs werden gedetecteerd, net als het munitiedepot van terreurgroep Jabhat al-Nusra in de provincie Idlib”, aldus een bron binnen Defensie. Het ministerie voegt toe dat “de raketten een afstand van 300 kilometer aflegden. Volgens de verzamelde data, zijn alle doelwitten geraakt”, klinkt het.

Volgens de bron werden ook belangrijke commandocentra, trainingsfaciliteiten en gepantserde voertuigen vernietigd die gebruikt werden door islamisten bij een recente aanslag op de agenten van de Russische militaire politie in de provincie Hama. Daarbij werden 29 agenten gedurende enkele uren gevangen genomen.

In Idlib zal een van de vier zogenaamde de-escallatiezones komen die moeten dienen als toevluchtsoord voor vluchtelingen. Rusland, Iran en Turkije garanderen er de veiligheid van de vluchtelingen. De strijd tegen vermoedelijke terroristen wordt echter ook voortgezet in de regio.

Enkele weken geleden hadden Russische duikboten ook al doelwitten van terreurgroep Islamitische Staat beschoten in de provincie Dair as-Saur.

(belga)