Jeugdtrainers volgen bijscholing

Print
Jeugdtrainers volgen bijscholing

Foto: Guy Vos

Elen

Dilsen-Stokkem - Hoe kunnen jeugdsportclubs en ouders samen de talenten van jonge spelers ontwikkelen en hun spelplezier vergroten? Om een antwoord te vinden op deze vraag volgden meer dan 50 jeugdtrainers en afgevaardigden op dinsdag 19 september de bijscholing 'Ouders en clubs: één doel?'.

Ouders komen vaak met andere verwachtingen aan het veld dan hun sportende kinderen. Soms hopen ze dat hun kinderen het goed doen omdat zij zelf nooit succesvol waren. Of ze willen dat hun kinderen alle kansen benutten die ze zelf nooit kregen. Andere ouders zoeken roem en glorie via hun talentvolle spruit. De ambities van de ouders overstijgen die hun kinderen al eens, tot een punt waarop kinderen meer uit plicht aan sport doen dan voor het plezier.

"Bij jeugdvoetbalclub KST Elen willen we ouders betrekken in onze werking" ,klinkt het. "We willen hen helpen inzien wat de motivatie van de spelers is en hoe die hun prestaties en spelplezier beïnvloedt. Ook willen we tonten hoe de ouders ook langs het sportveld hun ouderrol kunnen opnemen, door het verstevigen van hun competenties als supporter." De wetenschappelijke onderbouwde bijscholing werd gegeven door Joris Lambrechts, master in de educatieve studies en bachelor in lichamelijke opvoeding. Hij was verbonden bij de jeugdwerking van STVV en Bilzen Waltwilder.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio