Campus de helix vertegenwoordigd op seminarie in Barcelona

Print
Campus de helix vertegenwoordigd op seminarie in Barcelona

Foto: Guy Willems

Maasmechelen - Leraar geschiedenis Jonas Slegers van campus de helix nam afgelopen week in Barcelona deel aan een Europees seminarie over democratie en vrede. Deze bijscholing kadert in het Erasmus+ project ‘New educations’ en wordt georganiseerd door DEMA (Departament d’Estudis dels Medis Actuals).

Erasmus+ is het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Het geeft vier miljoen Europeanen de kans om in het buitenland te studeren of als professional ervaring op te doen voor gebruik in eigen schoolomgeving.

Samen met leerkrachten uit Italië, Kroatië, Polen, Roemenië, Spanje en Turkije en de Limburgers Mathy Vanbuel en Nele Vandenbergh volgde geschiedenisleraar Jonas Slegers o.a. workshops en lezingen over de thema’s ‘What is democracy?’, ‘How to define democracy?’, ‘The methodology of learning service’, ‘Media and democracy’ en ‘Democracy and diversity’. Bovendien stonden bezoeken aan het educatief centrum ‘El Llindar’, het museum van de geschiedenis van Catalonië, ‘Can Riera’, ‘IES Bellvitge’ en het parlement van Catalonië op het programma.

Tijdens de ontvangst op het stadhuis van L'Hospitalet de Llobregat werd uitleg gegeven over de werking van de stad i.v.m. instroom van buitenlanders en multiculturaliteit. Dit werd geïllusteerd met een bezoek aan een secundaire school met veel leerlingen van allochtone afkomst.

Het seminarie en de locatie hadden een extra symbolische waarde omdat de Catalanen zich op 1 oktober met een referendum uitspreken over eventuele onafhankelijkheid.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio