Leraar Daan (24): “Seks met mij in ruil voor een 8?”

Print
Leraar Daan (24): “Seks met mij in ruil voor een 8?”

illustratiebeeld Foto: Photo News

In Nederland loopt er een opmerkelijke rechtszaak tegen een 24-jarige leerkracht die zijn leerlingen goede punten beloofde in ruil voor seks. “Wil je seks met mij in ruil voor een 8?”, stuurde de Eindhovense leraar Daan V. via WhatsApp naar zijn leerlingen.

Gisteren is in Eindhoven een opmerkelijke rechtszaak gestart tegen een leerkracht die zijn leerlingen oneerbare voorstellen deed via de berichtendienst WhatsApp in ruil voor goede punten. Daan V. geeft les in het Heerbeeck College in Best in Noord-Brabant, dat in mei van dit jaar bij de politie aangifte deed tegen de 24-jarige leerkracht. De school had signalen gekregen dat de man ongepaste berichten had gestuurd naar drie leerlingen en zette de man op non-actief.

Efteling

Tijdens de eerste zitting in de rechtszaak tegen Daan V. kwamen gisteren nog meer details aan het licht hoe de leraar zijn leerlingen tot seks wilde verleiden. Zo vonden de speurders in de telefoon open en bloot berichten die hij via WhatsApp naar zijn leerlingen stuurde. ‘Zou je seks hebben met een docent voor een 8?’, ‘Wil je een 7,5 voor een filmpje?’, ‘Waartoe zijn jullie bereid?’ of ‘Voor een echt hoog cijfer is dit niet genoeg’.

Ook vroeg hij of de jongens zijn geslachtsdeel wilden zien. De officier van justitie verklaarde in de rechtbank dat Daan V. misbruik maakte van zijn positie als leerkracht. De leraar zou ook nog andere misdrijven op zijn kerfstok hebben. Zo zou hij zijn neefje misbruikt hebben tijdens een uitje naar de Efteling en werd ook kinderporno op zijn computer gevonden die hij ook nog verder zou hebben verspreid.