Cannabisplantage om woninglening van 1.350 euro af te betalen

Print
Cannabisplantage om woninglening van 1.350 euro af te betalen

Foto: BELGA

Overpelt -

Het openbaar ministerie heeft vrijdag in de Hasseltse rechtbank 14 maanden cel gevorderd tegen een 32-jarige Overpeltenaar voor zijn aandeel in het opzetten van een cannabisplantage. Op 16 april 2015 liep de man tegen de lamp.

In de kelder van zijn woning in Overpelt troffen de speurders in twee kweekruimtes 196 bijna oogstrijpe wietplanten aan. De man haalde financiële problemen aan als reden. Zijn zaak was failliet gegaan en op de woning rustte een leninglast van liefst 1.350 euro per maand. In een Overpelts café had de verdachte zijn zaakjes bedisseld.

Hij werd er aangesproken door een figuur die bekend was in het circuit en hem vroeg om een deel van zijn woning af te staan. Tijdens het onderzoek weigerde de dertiger namen van uitvoerders of opbouwers te noemen. Zijn advocaat vroeg om een straf met uitstel en benadrukte dat de woning intussen verkocht is waardoor er van een lening geen sprake meer is. Stroomnetbeheerder Infrax vorderde 5.380 euro voor het illegaal aftappen van elektriciteit. Vonnis op 20 oktober.