Gerecht opent onderzoek naar dood burgemeester Anzegem (48) na chirurgische ingreep

Print
Gerecht opent onderzoek naar dood burgemeester Anzegem (48) na chirurgische ingreep

Foto: eva

Het parket opent een onderzoek naar de dood van Claude Van Marcke (48), de burgemeester van Anzegem die woensdagavond overleed in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst. Dat zegt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde. Allicht zal onderzocht worden of de dood van Van Marcke het resultaat is van een medische fout.

Van Marcke liet zich vorige week opnemen in het hartcentrum van het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst voor een kleine routine-ingreep. De burgemeester zou te kampen hebben gehad met lichte hartritmestoornissen. Slechts enkele mensen waren van de geplande ingreep op de hoogte gebracht. Van Marcke hoopte ‘s avonds alweer thuis te zijn. Maar tijdens de ingreep traden er complicaties op en Van Marcke belandde in een coma. Woensdagavond overleed hij alsnog in het ziekenhuis.

“Het parket vordert nu een gerechtelijk onderzoek, onder leiding van een onderzoeksrechter”, zegt het Oost-Vlaamse parket. Meer wil het parket voorlopig niet kwijt. Allicht zal onderzocht worden of de dood van Van Marcke het resultaat is van een medische fout.

Volgens sommige bronnen zou Van Marcke een allergische reactie hebben gehad op een vloeistof, die na de operatie werd ingespoten om de bloedvaten te controleren.

Van Marcke was vader van twee kinderen, van 18 en 11 jaar.