Kleine Liyo (1) verliest strijd tegen kanker

Print
Kleine Liyo (1) verliest strijd tegen kanker

Foto: Christophe Poortmans

Liyo Mannaert (1) is overleden aan de gevolgen van zijn ziekte. Het benefiet voor Liyo, dat zaterdag gepland staat, gaat wel door.

De vrees van Glenda Verhasselt en Yannick Mannaerts is helaas werkelijkheid geworden. Op 6 september constateerden de artsen dat de rhabdoide tumor , die eerder bij de kleine Liyo (1) was ontdekt, niet meer genezen kon worden. Een rhaboïde tumor is een heel agressieve en zeldzame tumor, waarvoor momenteel nog geen behandeling bestaat. Ook een zware chemobehandeling sloeg niet aan, waarna Glenda en Yannick besloten hun zoontje weer naar huis te halen. De dokters hoopten dat de jongen nog een maand of twee kon overleven, maar de laatste dagen ging de gezondheid van de jongen met rasse schreden achteruit. Dinsdag heeft de dappere, kleine man de strijd gestaakt.

Dit weekend zouden vier vrienden echter een benefiet organiseren voor de jongen en zijn familie. Ondanks de dramatische ontwikkelingen gaat het feest toch door.

Anderen helpen

“Dat willen we zo”, zegt Glenda. “De opbrengst van het benefiet gaan naar de dienst oncologie van het UZ Jette. Liyo heeft er misschien geen baat meer bij, maar andere kindjes wel. Het samenzijn kan mensen ook helpen bij hun verdriet.”

Het benefiet vindt morgen plaats van 11 tot 19 uur in de Aarschotsestraat in Steenokkerzeel. Er wordt een straatfeest georganiseerd met animatie, drank en een eetstandje.