Onrust na opnieuw negen inbraken in Molenbeersel

Print
Onrust na opnieuw negen inbraken in Molenbeersel

In de Fiejestraat waren er drie inbraakmeldingen. Foto: ppn

Kinrooi -

Ze worden er moedeloos van, de inwoners van het Kinrooise grensdorp Molenbeersel. Inbrekers sloegen er woensdagnacht opnieuw op negen verschillende plaatsen toe.

Bij de politiezone Carma kregen ze donderdag negen inbraakmeldingen binnen. Twee keer in de Kleinestraat, evenveel keren Hogerstraat, drie in de Fiejestraat en eentje in de Truyenstraat. Telkens gingen de daders volgens hetzelfde stramien te werk. Ze zochten er een groot perceel uit en selecteerden de huizen met een achterbouw of grote bijbouw. Garages, tuinhuizen en schuren werden bezocht. De inbrekers forceerden het slot en doorzochten vervolgens de hele ruimte. De buit bestaat uit werkmateriaal, groot en klein, waardevol ook. “Meestal gaat het om elektrische tuingereedschap, maar er verdwenen ook een stofzuiger, sterke drank, cash geld, een helm, muziekversterker en werfradio”, luidt het bij de politie. Zij verhogen het toezicht in Molenbeersel, maar dat was eigenlijk al sinds vorige week het geval na een eerste inbrakengolf. Toen werden op twee dagen twaalf feiten geregistreerd.

Slot geforceerd

“Ik stond ’s morgens om vijf uur op om te gaan werken”, vertelt Adam. “Het slot van de deur was geforceerd en binnen lagen alle rekken overhoop. Ze namen werkmateriaal mee, maar ook echt waardevolle spullen. Dan slik je toch eens. De politie is hier geweest voor een sporenonderzoek. Hopelijk levert dat iets op.”

In de buurt zijn de mensen onrustig. “Ze zijn bij mijn buren links en rechts geweest”, vertelt een vrouw. “Je denkt dan enkel maar dat ze de volgende keer jouw huis zullen viseren. Gemakkelijker ga je daar echt niet van slapen.” Een andere man ziet het met lede ogen aan. “Een tijdje geleden was het steevast in Kessenich prijs. Nu is het Molenbeersel. De politie zegt dat ze het onderzoeken, maar wat wil dat zeggen? Intussen zijn de mensen wel hun spullen kwijt”, zegt hij.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio