Kim Jong-un: “geesteszieke” Trump zal dreigementen “duur betalen”

Print
Kim Jong-un: “geesteszieke” Trump zal dreigementen “duur betalen”

Foto: AP

De kans is groot dat Noord-Korea opnieuw een waterstofbomtest zal uitvoeren in de Stille Oceaan. Die boodschap komt er enkele uren nadat de communistische leider Kim Jong-un de VS gewaarschuwd had dat ze hun dreigementen aan Pyongyang “duur zouden betalen”.

Het was Buitenlandminister Ri Yong Ho die aan journalisten in New York zei dat het de ‘krachtigste ontploffing van een waterstofbom in de Stille Oceaan zou kunnen zijn’, bericht het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap.

Wanneer die test zou worden uitgevoerd, hangt af van wat Kim beslist, gaf Ri, die in de VS is voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, nog mee.

Het was voor die Algemene Vergadering dat de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag verkondigde dat hij Noord-Korea volledig zou vernietigen als Pyongyang de VS zou blijven bedreigen. “Raketman is op een zelfmoordmissie”, zei Trump nog over Kim. Donderdagavond kondigde Trump ook nieuwe sancties aan tegen Noord-Korea.

‘Oude demente man’

Kim Jong-un is echter niet onder de indruk van die uitspraak. Hij noemt Trump een “geesteszieke, oude Amerikaanse demente man” die ervan op aan kan dat hij zijn dreigementen “duur zal betalen”, zei de Noord-Koreaanse leider aan het staatspersagentschap KCNA.

Kim Jong-un: “geesteszieke” Trump zal dreigementen “duur betalen”
Foto: AP