Gevulde courgette met kip en champignons

Print
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze een overheerlijk gerecht klaar: gevulde courgette met kip en champignons. Smakelijk!

Ingrediënten: 3 courgettes, 200 gram champignons in blokjes gesneden, 300 gram kip in blokjes gesneden, 1 zoete puntpaprika, 2 teentjes knoflook, olijfolie, zout, peper, paprikavlokken, geraspte kaas. Voor de bechamelsaus: 1 eetlepel boter, 1 eetlepel bloem, 250 ml melk, zout, peper, nootmuskaat. Om de courgette te besprenken: 50 ml olijfolie, 1 geperst teentje knoflook, zout, peper. 


Bereiding: 
- Spoel de courgettes en snij ze in de lengte doormidden. Hol ze wat uit.
- Meng de olijfolie, geperste knoflook, zout en peper. Besprenkel de courgettes goed met dit olijfoliemengsel.
- Zet de courgettes in de oven voor 10 à 15 minuten (afhankelijk van de dikte van de courgettes).
- Doe een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur.
- Snijd de puntpaprika en knoflook in stukken en doe deze bij de olijfolie. Laat even bakken. Roer regelmatig.
– Voeg vervolgens de champignons toe en blijf goed omroeren.
- Voeg de kip toe, kruid naar smaak en laat 10 à 15 minuten stoven op een zacht vuurtje (totdat het vocht bijna verdampt is).
- Voor de bechamelsaus: smelt de boter in een kookpan en voeg de bloem toe.. Laat het bloemmengsel al roerend stoven tot je een lekkere geur ruikt. Schenk de melk in de pan en blijf doorroeren met een garde tot de saus bindt. Kruid de saus naar smaak met zout, peper en muskaatnoot .Haal de pan van het vuur.


Afwerking:
- Vul de uitgeholde courgettes met de kip en champignons.
- Verdeel de bechamelsaus gelijkmatig over de gevulde courgettes.
- Werk de courgettes af met wat geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200° en bak opnieuw tot de kaas gesmolten is (ongeveer 15 à 20 minuten!)